آسانسور 
 
همیشه امکان بروز خطا و ایجاد مشکلات و خرابی در آسانسور وجود دارد. پس باید به این نکته توجه داشته باشید که آسانسور فقط دارای مزایا نیست و در کنار فوایدی که دارد ممکن است دچار ایراداتی شود که گاهی برای مسافران نیز خطر ساز شود. امروزه با توجه به اینکه استفاده از آسانسورها در در ساختمان ها بیشتر گشته، به منظور پیشگیری از حوادث استفاده از بیمه آسانسور نیز افزایش پیدا کرده و دارای اهمیت فراوانی است و نقش مهمی در کاهش زیان های مالی و جانی ناشی از حوادث دارد.

اهمیت بیمه آسانسور
 
بیمه آسانسور از زیر مجموعه های بیمه مسئولیت مدنی است. به هنگام بروز حوادث و در مواردی نظیر سقوط آسانسور، اگر ساکنین مقصر بوده باشند و لازم باشد که خسارت های مالی و جانی، جبران گردد، تمامی خسارت های ایجاد شده توسط شرکت بیمه پرداخت خواهد شد. اگر این حوادث موجب گردد که خسارت هایی مانند نقص عضو و یا فوت برای افراد پیش آید، مبالغ خسارت بسیار بالا خواهد بود. پس برای پرداخت خسارت و در واقع جبران این حوادث، باید از بیمه آسانسور استفاده کنیم.
 
 
مسئولیت بیمه آسانسور با چه کسی است؟
 
در صورت بروز حادثه برای آسانسور و در پی آن  پیش آمدن صدمات مالی و جانی و یا فوت افراد، ابتدا باید عواملی که باعث رخ دادن این اتفاقات گشته مورد بررسی قرار گیرد. عواملی که میتوانند در این اتفاقات تاثیرگذار باشند، مواردی نظیر طراحی، تولید، نصب، سرویس آسانسور و ... هستند. اگر حادثه ای پیش بیاید، دادگاه و کارشناس حوادث مشخص بررسی میکنند که هر کدام از این عوامل چقدر در بروز این اتفاق نقش داشته اند و مقصر اصلی چه کسی است.
پس بیمه برای تمام عوامل امری واجب و ضروری است و باید برای بیمه مستقل هر کدام از آنها اقدام نمود. 
 
هزینه بیمه آسانسور چقدر است؟
 
نمیتوان هزینه ثابت و مشخصی برای بیمه آسانسور در نظر گرفت چون مواردی از جمله تعداد آسانسور، ظرفیت آسانسور، نوع کاربری آسانسور همچون آسانسور خودرو بر یا آسانسور بیمارستانی و…، میزان تعهدات بیمه گر برای جبران هزینه های پزشکی و غرامت فوت و نقص عضو، همگی در هزینه بیمه تاثیر دارند.
 
سه نوع پوشش اصلی که شرکت های بیمه برای بیمه آسانسور ارائه می دهند را برایتان نام میبریم:
 
- هزینه پزشکی و بستری بیمارستان
- جبران نقص عضو
- غرامت فوت
 
آیا در خرید بیمه آسانسور الزامی وجود دارد؟
 
اینکه حتما آسانسور را بیمه کنید از نظر قانونی اجباری ندارد. اما با توجه به اینکه حادثه خبر نمیکند و ممکن است به هنگام استفاده از آسانسور اتفاقاتی رخ دهد، خرید بیمه آسانسور با اینکه الزامی نیست به شدت توصیه میشود. اگر بر اثر مواردی مانند بروز نقص فنی و یا خطای انسانی مشکلاتی مرگبار برای مسافرین به وجود آید، هم مسائل روحی و روانی را برای شخص مصدوم یا خانواده متوفی در پی دارد و هم احتمال دعوای حقوقی برای مشخص شدن مقصر حادثه و پرداخت دیه نقص عضو و فوت وجود دارد. با بیمه نمودن آسانسور مستوانید از طریق  تامین حقوق مصدومان یا حادثه دیدگان، صلح، آرامش و امنیت را برقرار سازید.
 
بیمه آسانسور شامل چه مواردی می شود؟
 
بیمه آسانسور تنها در مواردی که اتفاقات پیش آمده به مسافران آسیب بزند و باعث خسارت های جانی و مالی گردد،کارایی دارد و جبران خسارت هایی که به خود آسانسور وارد میشود را نمیکند.
اما اگر در نظر دارید که خود آسانسور نیز شامل بیمه گردد، میتوانید از طریق خرید بیمه آتش سوزی، تمامی تاسیسات ساختمان از جمله آسانسور را در برابر آتش، صاعقه، انفجار و  زلزله نیز بیمه کنید.

وظایف مدیر ساختمان در رابطه با آسانسور
 
این که آیا آسانسور پس از نصب گواهی استاندارد از موسسه استاندارد ایران  دریافت کرده یا خیر، جزو وظایف مدیر ساختمان است و باید توسط او بررسی شود. در این خصوص شهرداری نیز از سال ۸۳ به بعد برای صدور پایانکار ساختمان ابتدا گواهی استاندارد آسانسور از سازنده را دریافت می کند. این گواهی توسط  ادارات کل استاندار صادر میگردد و لازم است این گواهی هر ساله تمدید شود. چون در صورت عدم دریافت گواهی ایمنی از اداره استاندارد و در صورت وقوع حادثه، این مدیر ساختمان و مالکین هستند که  سهم بیشتری در بررسی و تعیین مقصر یا مقصرین حادثه خواهند داشت.
مدیر ساختمان باید به نمایندگی از کلیه مالکان، از شرکت های معتبر، بیمه آسانسوررا خریداری نماید.
مدیر ساختمان باید پس از تحقیق و بررسی اینکه شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور مجوز و پروانه فعالیت از وزارت صنایع و معادن را دارا هستند، به صورت سالیانه با آنها قراداد ببندد.
و همچنین باید جهت دریافت استاندارد ادواری آسانسور با شرکت هایی که دارای پروانه طراحی و مونتاژ از وزارت صمت هستند، قرارداد سالیانه ببندد.