سقف کاذب به سقفی گفته میشود که از سقف اصلی آویزان و به آن متصل است و در واقع حکم سقف دوم را دارد. امروزه استفاده از سقف های کاذب رواج پیدا کرده و در بین مردم طرفداران یافته است. از انواع مختلف سقف های کاذب میتوان در مکان های گوناگونی مانند منزل، محل کار، مجتمع‌های تجاری، رستوران، تئاتر و… استفاده نمود.
قسمت فوقانی سقف های کاذب را به عنوان فضای تهویه میشناسند چون در این مکان جابجایی هوا اتفاق می افتد. اتصال لوله، سیم‌کشی، کانال، روشن کردن فریم های نور، دوربین های امنیتی، سنسورهای آتش سوزی و … معمولا در این فضا انجام میشود. و البته تاثیر زیادی بر تهویه هوا و خنک نمودن فضا دارد.
در فضاهایی که ارتفاع اتاق یا سالن زیاد است، استفاده از سقف کاذب برای کاهش ارتفاع  مرسوم میباشد.
سقف کاذب زیر مجموعه ای از معماری مدرن است که در حال حاضر نمونه های مختلف آن در طراحی دکوراسیون برای ساختمانهای مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامه در خصوص برخی از انواع سقف های کاذب برایتان توضیح میدهیم.
  

سقف کاذب چوبی

 
سقف های چوبی بافتی طبیعی دارند و به دلیل زیبایی طرفداران خاص خود را دارند. سقف های چوبی بیشتر در دکوراسیون داخلی منازل مسکونی استفاده می‌شود. 
سقف کاذب چوبی از بلوک چوبی توخالی، پانل های چوبی و تخته های چوبی سه لایه ساخته میشود و نصب بسیار آسانی دارد، به طوریمه به راحتی با یک پیچ میتوان آن را نصب نمود. این مدل استحکام بالایی داشته و اغلب در فضاهایی که دمای پایینی دارند استفاده میگردد. از نقاط ضعف سقف های چوبی میتوان به این مورد اشاره کرد که ممکن است در اثر تغییر آب و هوا، مورد حملات موریانه قرار گیرند.
 

سقف کاذب گچی (کاشی سقف گچی)

 
سقف های کاذب گچی ویژگی های بسیاری از جمله استحکام، تنوع، قیمت مناسب و ... دارند و به دلیل سولفات استریلی که در ساخت آن به کار رفته بسیار سبک بوده و نصب آسانی نیز دارد. سقف های گچی مقاومت بالایی در برابر آتش دارند و از انعکاس صدا جلوگیری مینمایند. این مدل به دلیل ویژگی های متعددی که دارد و قیمت مناسب، محبوبیت زیادی نزد افراد دارد.
 
 

کاشی سقفی فلزی

 
فلزی که در این مدل از سقف ها استفاده میشود دوام بالایی داشته و براقیتی که دارد موجب درخشش و زیبایی فضا میگردد. کاشی های سقفی فلزی عمدتا در ورق های یک اندازه و با ضخامت های متفاوت برای سقف کاذب استفاده می شود. جنس فلزاتی که برای این سقف ها به کار برده میشود بیشتر از نوع آهن و آلومینیوم گالوانیزه است. 
فلزهای به کار رفته در کاشی سقفی فلزی به صورت یک شبکه فولادی T شکل نصب می شود که با میله هایی به حالت معلق بر روی سقف قرار می گیرد.
 

سقف کاذب پی وی سی

 
مزیت کاشی سقفی PVC، سهولت در نظافت آنهاست. این مدل را به راحتی میتوان تمیز کرد. اما ضعف آن قیمت بالاتر این مدل نسبت به سایر مدل هاست. به هنگام نصب این مدل ها میتوانید برای زیباتر شدن  آن از اتصالات فلاشینگ و روشنایی استفاده کنید. همچنین زمانیکه از این مدل استفاده میکنید، دسترسی بهتری به دریچه هوا و سیستم تهویه دارید.
 
 

سقف کاذب پارچه‌ای

 
سقف های کاذب پارچه‌ای بسیار مقرون به صرفه هستند. همانطور که از نام این مدل پیداست، به صورت پارچه در سراسر سقف قرار می‌گیرد و بیشتر در مکان هایی مانند کلیساهای بزرگ، اتاق یوگا، رستوان ها، سالن های ورزشی و … استفاده می‌شود. همچنین این مدل از ورود گرد و غبار جلوگیری میکند. استفاده از سقف های کاذب پارچه‌ای نور را در فضا منعکس کرده و از این طریق زیبایی بسیاری به محیط میبخشد.
 
 

کاشی‌های سقفی فیبر معدنی

 
این مدل از مواد طبیعی معدنی یا مصنوعی ساخته میشود و معمولا از سرامیک تقویت شده با سنگ های طبیعی، چوب و فیبر گیاهی در آن به کار میرود. وجود مواد طبیعی در این مدل باعث ایجاد عایق بندی محکم در سقف میگردد و همچنین مقاومت آن را در برابر صدا و گرما بالا میبرد.
کاشی سقفی فیبر معدنی دارای شکل ها و طرح های مختلفی میباشد و استفاده از آن بسیار مقرون به صرفه است.
 

سقف کاذب شیشه‌ای

 
شیشه ها با اینکه به دلیل شفافیت زیبا هستند اما متاسفانه شکننده میباشند. البته میتوان با استفاده از برخی مواد شیشه را غیرشکننده کرد. شیشه ها عایق خوبی در برابر حرارت و گرما هستند و به واسطه شفافیت موجب بزرگتر دیده شدن و دلباز شدن فضا میگردند. استفاده از این مدل بیشتر در رستوران‌ها، کتابخانه‌ها و … مرسوم است.
 
 

سقف کاذب کناف

 
در بسیاری از ساختمان های امروزی از سقف کاذب کناف استفاده میشود که به صورت پنل های گچی مسطح به سقف اصلی نصب شده اند. سقف های کناف دارای دو مدل سقف کاذب کناف یکپارچه و سقف کاذب کناف مشبک میباشند. 
در ساخت سقف کاذب کناف یکپارچه  از یک زیرسازی فولادی سبک وزن استفاده میشود و روی آن را پنل های گچی روکش دار نصب میکنند.
سقف های کاذب کناف مشبک از سازه های سپری و تایل های سقفی به صورت یک شبکه میشود و به واسطه آویز به سقف اصلی متصل می گردند.
وزن سقف های کاذب کناف سبک بوده و قیمت پایینی نیز دارند. همچنین این سقف ها نیاز به رنگ آمیزی نداشته و تعمیر و نگهداری راحتی دارد. 
سقف های کناف در دو نوع دکوراتیو و ساده طراحی و اجرا می گردد.
 

بهترین نوع سقف کاذب برای سالن پذیرایی

 
بهترین انتخابی که میتوانید برای سالن پذیرایی خود از میان تمامی سقف های کاذب داشته باشید، سقف کاذب کناف است. این مدل به دکوراسیون جلوه‌ ای مدرن و زیبا میبخشد. خصوصا اگر در کنار آن از نورپردازی مناسبی استفاده کنید، فضا بزرگتر نشان داده شده و جلوه ای لوکس و شیک به سالن پذیرایی بخشیده میشود.