راهبند چیست؟

 
همانطور که از اسمش پیداست، راهبند به وسیله ای گفته میشود که راه را بسته و مسدود میگرداند و باز و بسته شدن آن توسط سیستم نگهبانی انجام میگیرد. استفاده از راهبند بیشتر در مکان هایی مانند درب ورودی ارگان های دولتی، بیمارستان ها، دانشگاه ها، مجتمع های مسکونی و .. دیده شده میشود و شخصی مسئولیت بالا و پایین رفتن آن را با ریموت کنترل را بر عهده میگیرد.
 

دلایل اهمیت استفاده از راهبند چیست؟

 
حتما شما هم دیده اید که معمولا جلوی درب ورودی پارکینگ ها، عوارضی ها، فروشگاه ها، بیمارستان ها و ... از راهبند استفاده میشود.
وجود راهبند کمک میکند تا از ورود و خروج بدون کنترل و بررسی افراد به داخل اماکن جلوگیری شود و امنیت مکان مورد نظر را افزایش دهد. شخصی که مسئول کنترل راهبند است با کنترل و بررسی افراد و خودروهایی که می خواهند وارد محوطه شوند موجب بالا رفتن ایمنی محل میگردد و حتی میتواند در صورت مشاهده موردی که با موارد امنیتی مغایرت دارد، اجازه ورود صادر نکند.
بیشترین استفاده از راهبند برای ایجاد یک ایست کوتاه صورت میگیرد که در چنین اماکنی از راهبند های اتوماتیک استفاده می شود که با توجه به سنسورهایی که دارند به محض نزدیک شدن افراد و خودروها به صورت خودکار باز و بسته می شوند. اما مکان هایی هم وجود دارد که امنیت آنها اهمیت ویژه ای داشته و وجود راهبند امکان کنترل و بازرسی را به ما میدهد.
 

انواع مدل های راهبند 

 
راهبندها با توجه به اینکه در محیط های گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند در مدل های مختلفی تولید میشوند. بهتر است که هنگام خرید راهبند از افراد متخصصی که در زمینه فروش و نصب راهبند تبحر دارند، کمک بگیرید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
 

راهبند اتوماتیک

 
راهبندهای اتوماتیک بیشتر در مکان های تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند. این مدا از راهبند در مدل های گوناگونی ساخته میشود که بر حسب میزان اهمیت حفاظت محیط انتخاب می شوند. راهبندهای اتوماتیک از مدل های بسیار ساده تا مدل های بسیار حرفه ای را شامل میشود. راهبندهای زنجیری، میله دار یا بوم دار، ستونی یا بولارد از انواع راهبندهای اتوماتیک میباشند.
 

راهبند ستونی

 
جنس این مدل از راهبند، از فولاد بوده و به همین دلیل از استحکام بالایی برخوردار است. از راهبندهای ستونی بیشتر در اماکن تجاری مسکونی با هدف جلوگیری از تردد غیر مجاز به صورت اتوماتیک و غیر دستی استفاده میگردد. همچنین راهبندهای بولارد به دلیل جنس فولادی و مقاومت بالایی که در برابر ضربه دارند، در مکان هایی که موارد امنیتی بسیار مهم میباشد مورد استقبال قرار میگیرند.
 

راهبند میله ای

 
شکل راهبندهای میله ای به این صورت است که تعدادی میله بر روی یک دکل نگهدارنده یک متری بر روی زمین قرار کرفته و نصب میشوند. راهبند میله ای توسط تجهیزات مختلفی که دارد میتواند از تردد کلیه وسایل نقلیه سبک و سنگین جلوگیری نماید و در واقع ورود و خروج آن ها فقط از طریق راهبند اهرمی امکان پذیر است. این مدل از راهبند به طور معمول برای پارکینگ های اماکن مسکونی، تجاری و اداری استفاده میشود.
راهبند میله ای به دو مدل مکانیک و اتوماتیک تقسیم میگردد که انتخاب مدل آن به شرایط محیط مورد استفاده و میزان تردد وسایل نقلیه در آن مکان بستگی دارد.
 

راهبند میله ای ساده و تاشو

 
راهبند میله ای دارای دو مدل ساده و تاشو میباشد. از مدل ساده آن در محوطه های باز استفاده میشود و مدل تاشو آن بیشتر در محیط های داخلی که دارای محدودیت ارتفاع هستند، کاربرد دارد. این مدل به وسیله دو میله به هم پیوسته هستند. در مواقعی که راهبند بسته باشد تقریبا 5 متر عرض را تحت پوشش قرار می دهد و در زمانیکه بوم بالا رود به دو قسمت مساوی تقسیم می گردد و تحت زاویه 90 یا 180 درجه می شکند.
 

راهبند هیدرولیک

 
این مدل از راهبند به سیستم محرک الکتروهیدرولیک مجهز میباشد. بخشهای تشکیل دهنده راهبند هیدرولیک شامل موتور الکتریکی، محفظه روغن، پمپ روغن وسیلندر هیدرولیک است. طریقه کارکرد راهبند هیدرولیک به این شکل است که موتور الکتریکی روغن را از طریق پمپ به پیستون انتقال می دهد تا بوم به بالا و پایین منتقل گردد. ولتاژ موتور راهبند هیدرولیکی 24 یا 220 بوده و از آنها بیشتر در مکان هایی مانند فرودگاه، عوارضی، پارکینگ های عمومی، بیمارستان و ... که تردد نامحدودی دارند استفاده میشود.