هر کسب و کاری برای اینکه بتواند به سوالات اولیهی مشتریان در خصوص محصول یا خدمات شان پاسخ دهد، بهتر است از مشاوره فروش کمک بگیرد. در واقع مشاور فروش نقش یک واسط معتبر بین مصرف کننده و تولید کننده را دارد و موظف است عرضه محصولات و خدمات کسب و کارها را به مشتریانی که خواسته و نیازهای مشابهای دارند، بر عهده گیرد.
شما نیز میتوانید به منظور شفاف سازی وظایف و مسئولیتها و تعیین تعهدات خود همواره یک مشاور را درکنار خود داشته باشید و در مورد بازاریابی یا فروش از او مشورت بگیرید.
همچنین اگر در هنگام راه اندازی کسب و کار خود یک مشاور را در کنار خود داشته باشید، میتوانید از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری نمایید
تفاوت های مشاور فروش با فروشنده ساده
یک مشاور سعی میکند تا محصولات را بر اساس تمامی رویکردها و خط و مشیهای کسب و کار به مشتری ارائه داده و اطلاعات کاملی در مورد خدمات و محصولات در اختیار مشتریان قرار دهد.
مشاور فروش تنها موظف به فروش محصول یا عرضه خدمات نیست. او باید از طریق جمع آوری بازخوردهای مشتریان، میزان رضایتمندی آنها را بررسی نماید. با انجام اینکار امکان دارد موقعیتی برای خلق یا تولید یک محصول یا سرویس جدید ایجاد گردد.
مشاور میبایست با تعامل با همکاران خرده فروش در زمینه کسب و کار، اطلاعاتی را در خصوص روند فروش محصولات کسب نماید. همچنین او میتواند برای ارائه محصولات، بازارهای هدف جدیدی یافته و روش های تازه ای را برای بازاریابی و ارائه محصول به مشتریان تازه کشف کند.
مشاوران ماهر از اینترنت نیز در زمینه فروش استفاده میکنند و از این طریق محصولات را به سمت بازارهای هدف معینی سوق میدهند.
مشاور میتواند بازارهای هدف و مزایای سایر شرکتها در زمینه فروش را بررسی کند و در راستای تدوین راهبردهای فروش جدید با بخش بازاریابی کسب و کار و مشاغل همکاری نماید
فروشندگان میتوانند تمامی روش ها و تکنیکهای عرضه و فروش در حیطه کسب و کار را از مشاورین فروش بیاموزند.
مشاور بازاریابی و فروش در کسبوکارها چه وظایفی دارد
از مهمترین وظایف یک مشاور بازاریابی تحقیق و بررسی بر روشهای بازاریابی و کسب اطلاعات مربوط به کسب و کارها میباشد. همچنین او باید در زمینه تبلیغات، ارائه برند و مارک تجاری، کانالها و رسانههای مناسب تبلیغات و ...، رویکردهای موفقیت آمیزی را گردآوری کند و برای محصولات و خدمات گوناگون راهبردهای بازاریابی مختلفی را مشخص سازد.
مشاوران یا به شکل مستقل کار میکنند و یا همانند سایر کارمندان شرکت به صورت دائمی مشغول فعتلیت هستند و وظیفه دارند اطلاعات لازم برای بازاریابی را در اختیار مشاغل بگذارند.
مشاور باید در خصوص بازار کسب و کار، رویکردها، نتایج فروش و همچنین محصولات و خدمات کسب و کار، اطلاعاتی را جمع آوری کند و جزئیات محصولات یا خدمات پیشنهادی رقبا سهم بازار، نحوه قیمت گذاری و روشهای تبلیغاتی آنها را مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار دهد.
پس از اینکه اطلاعات لازمه را گردآوری نمود باید در جهت ایجاد استراتژی های بازاریابی گزارشات کاملی را در قالب تحقیقات ارائه داده و پیرو همان راهبردهای بازاریابی را تدوین سازد.
مشاور اهداف فروش مورد نظر در کسب و کارها را در نظر گرفته و روشهای خاص بازاریابی را متناسب با شرایط آنها تعیین کرده و کمک میکند تا مشاغل با توجه به سرمایه و بودجه ای که دارند، شیوه های معرفی و فرصتهای تبلیغاتی را انتخاب کنند.
یکی از بزرگترین کمک هایی که مشاور بازاریابی به کسب و کارها میدهد این است که آنها را راهنمایی میکند تا توسط ارائه محصولات و خدمات جدید سهم محصول یا خدمات خود را در بازارهای جدید افزایش دهند.
یکی از بزرگترین کمک هایی که مشاور بازاریابی به کسب و کارها میدهد این است که آنها را راهنمایی میکند تا توسط ارائه محصولات و خدمات جدید سهم محصول یا خدمات خود را در بازارهای جدید افزایش دهند.
دیگر وظیفه مشاور شامل این مورد میشود که فروش و بازخوردهای مشاغل را ردیابی نموده و اگر لازم باشد، راهبردهای بازاریابی را تنظیم میکند.
و به مدیران و صاحبان مشاغل مشورت های لازم را در جهت ارائه و معرفی محصولات یا خدمات به بازار، میدهد.
سخن پایانی
از جمع بندی تمام مطالب ذکر شده به این نتیجه میرسیم که حضور یک مشاور بازاریابی و فروش برای کسب و کار بسیار مفید و ارزشمند است.
چون میتواند به تعیین رهبردهای کوتاه و بلند مدت و اهداف شرکت ها کمک کند. و بازار و رقبای موجود را مورد ارزیابی و بررسی قرار داده و روش های جدیدی برای فروش، تبلیغات و عرضه محصولات و خدمات ارائه نماید.
اما باید توجه داشته باشید که این موارد به صورت روشن و عینی روی قرارداد مشاوره درج نشوند، ارزش قانونی و حقوقی ندارند.
پس بهتر است حتما یک قرارداد مشاوره بازاریابی یا فروش، به منظور صرفه جویی در زمان طرفین، شفاف سازی وظایف و مسئولیتها و تعیین تعهدات منعقد نمایید.