برخی افراد نیاز دارند تا شخص دیگری آنها را در رابطه با مدیریت سرمایه شان کمک کند. مشاوره مالی یا مشاوره اقتصادی میتواند در این زمینه به تمام افراد حقیقی و حقوقی خدمات رسانی کند. وظیفه اصلی مشاور این است که با توجه به اهداف و نیازهای مالی افراد، پیشنهادات مفید و کاربردی به آنها ارائه دهد. مشاوران مالی و اقتصادی معمولا در خصوص مواردی مانند سرمایه گذاری، بیمه، مسکن، تامین مالی جهیزیه و دانشگاه، بازنشستگی و ... توصیه های حرفه ای و مهمی را در اختیار مراجعین میگذارند.
برخی از کشورها دارای مراکز مالی و اقتصادی هستند که توان مالی و نیاز مراجعین را مورد بررسی قرار داده و سپس مشاوران مالی را جهت کمک به افراد معرفی میکنند.
ممکن است شما نیز مانند بسیار دیگری از افراد در ارتباط با نوع سرمایه گذاری و بازارهای سرمایهای دچار سردرگمی و ابهام شوید، اما جای نگرانی وجود ندارد. راهنمایی های یک مشاور مالی و اقتصادی میتواند به شما کمک کند تا بر حسب شرایطی که دارید، بهترین راه رابرگزینید.
در ادامه سعی میکنیم شما را با برخی از وظایف مشاور مالی آشنا سازیم:
وظایف مشاور مالی
- گزینههای موجود سرمایه گذاری را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای مرتبط با آن را ارائه دهد
- برنامه ریزی های مالی و بودجهای
- راهنمایی جهت بهترین استفاده از سبد سرمایه گذاری
- از اشتباهات مالی افراد جلوگیری میکند
- تمام امور مالیاتی را مورد بررسی قرار میدهد.
- راهنمایی جهت بهترین استفاده از سبد سرمایه گذاری
- از اشتباهات مالی افراد جلوگیری میکند
- تمام امور مالیاتی را مورد بررسی قرار میدهد.
عده ای از مشاوران اقتصادی تنها در یکی دو مورد از موارد گفته شده تخصص و مهارت دارند. اما مسلما بهتر است مشاوری را انتخاب کنید که در همه یا بیشتر این موارد تخصص و تجربه داشته باشد.
زمانی متوجه اهمیت این موضوع میشوید که بازار دچار نوسان شود و مشاور مالی و اقتصادی بتواند مسیر را به درستی برای شما ترسیم کند.
مشاوران مالی و اقتصادی در کنار وظایفی که دارند، همچنین با شرکتها و اشخاص مختلفی هم کار میکنند و به کسب اطلاعات در خصوص بازارهای سرمایهای میپردازند و یا اطلاعاتشان را به روزرسانی میکنند. از دیگر کارهایی که این دسته از مشاوران انجام میدهند، خرید و فروش سهام و اوراق بهادار مشتریان شان است و یا ارائه مشاوره به افرادی که قصد ورود به بازار سهام را دارند.
مشاور اقتصادی میتواند در حوزههای سرمایه گذاری و کسب و کار نیز فعالیت نماید. وظایفی که مشاور در این زمینه دارد شامل افزایش سود خالص، افزایش بهره وری، کاهش هزینهها و تامین مالی میباشد.
به طور کل مشاور مالی و اقتصادی از طریق راهنمایی هایی که ارائه میدهد به افراد کمک میکند تا مسیرشان را به درستی شناسایی کنند. و همچنین با اطلاعاتی که از شما دارد سبب میشود تا به پیشرفت مالی برسید. در نتیجه به مشاورین خود اعتماد کنید و اطلاعات مالی خود را به طور کامل در اختیار او قرار دهید تا بتواند بهترین راهکارها را به شما پیشنهتد دهد.
تشخیص مشاور خوب از مشاور بد
اولین گامی که باید در این راه بردارید، مشخص نمودن نیاز و خواسته تان از مشاور است.
ممکن است سوالات بسیاری در ذهنتان باشد که برای پاسخ به آنها باید در جستجوی مشاوری باشید که اطلاعاتش در همه زمینه ها تکمیل بوده و دارای تجارب فراوانی باشد. پس از تخصص مشاوری که میخواهید آن را انتخاب کنید مطمئن شوید.
حتما به موضوع توجه کنید که مشاوری که قصد همکاری با او را دارید، با سطح ریسک پذیری شما هماهنگ باشد و ایده هایی که دارد با خواسته های شما در تضاد نباشد. گروهی از مشاوران که میزان ریسک پذیری مراجعین خود را در نظر نمیگیرند، با ارائه مشاوره های یکسان به آنها باعث شکست میگردند. گروهی دیگر از مشاورین نیز الویت شان در کار مسائل مالی است و نمیتوانند گزینه مناسبی برای کمک به شما باشند. برخی از مشاوران هم هستند که نه نیازهای مالی و اولویتهای شما را در نظر میگیرند و نه راهکار مفیدی ارائه میدهند.
ویژگی یک مشاور خوب این است که نیازها و اولویتهای شما را همگام با یکدیگر درنظر بگیرد و برای هر مراجعه کننده گزینه منحصر به فردی را ارائه دهد.
مشاوران کسب و کار ساکوراد آماده ارائه هر گونه مشاوره در کلیه زمینه های کسب و کار از جمله مشاوره اقتصادی می باشند.
مشاور خوب با نظارت مداومی که بر شرایط اقتصادی مراجعه کننده خود دارد و اطلاعاتی که در خصوص وضعیت مالی حال حاضر او دریافت میکند، میتواند به نتایج پر سودی دست پیدا کند.
از این رو مشاور با برگزاری جلسات تلفنی، اینترنتی، ویدئو چت و ... و گفتگو با شما به برقراری ارتباط میپردازد.
پس به شما توصیه میکنیم اگر به دنبال دریافت یک مشاوره حرفه ای هستید، تمام تغییرات مالی زندگی خود و هرگونه تصمیم اقتصادی اعم از خرد و کلان را با او در میان بگذارید.
مشاورین مالی از طریق صحبت با شما در مقاطع مختلف، سعی میکند تا اطلاعات لازم در مورد داراییها، بدهیها، درآمد و هزینههای شما را به دست آورد.
برخی دیگر از مشاوران نیز پرسش نامههایی را تنظیم میکنند تا منابع درآمدی شما، مستمریهای در آینده و منابع آینده در آنها ذکر گردد و همین پرسش نامه ها باعث برنامه ریزی بهتر در آینده میشود.