از مهمترین و حساس ترین خدماتی که قالیشویی ها به مشتریان خود ارائه میدهند، شستشوی فرش دستبافت است. این نوع از فرش ها به دلیل نوع نخ، نوع بافت و ... دارای حساسیت های خاصی هستند که روش شستشوی هر یک از آنها نیز بر اساس همین موارد متفاوت از یکدیگر می باشد.
 
 

شستشوی فرش دستبافت چه مراحلی دارد؟

 
مراحل شستشوی فرش دستبافت باید با دقت و حساسیت بالایی انجام گیرد.  شستشوی فرش های دستبافت دارای مراحل مختلفی است که ما به صورت خلاصه به شرح آن میپردازیم. 
 
1) بررسی فرش پیش از شستشو
2) خاک گیری، غبار روبی و وکیوم نمودن فرش دستبافت
3) شستشو با آب بدون مواد شوینده به منظور خسیاندن فرش که حدودا بین 20 تا 30  دقیقه انجام میشود.
4) شستشو با مواد شوینده مخصوص گیاهی که معمولا با شورهای گیاهی و ارگانیک به منظور پیشگیری از بهم ریختگی و تداخل رنگ های استفاده شده در نخ فرش انجام میشود.
5) آبکشی فرش و شستشوی مجدد آن به وسیله شورهای گیاهی
6) اقدام به آبگیری نمودن فرش با دستگاه های آبگیر لوله ای
7) بسته به زمانی که شستشوی فرش انجام میشود، در فصل های گرم و آفتابی، آفتابگیری فرش صورت میگیرد و در فصل های سرد و بارانی، گرما دهی فرش 
8) بررسی و کنترل فرش ها پس از شستشو به منظور جلوگیری از اتفاقات احتمالی
9) انجام برخی از خدمات مانند چرم دوزی، لکه برداری، رنگ برداری و .. بنا به خواسته مشتری
10) آماده سازی فرش برای تحویل آن به مشتری با انجام برخی کارها نظیر اتوکشی و کاورفرش 
 

نکات شستشوی فرش دستبافت

 
از آنجاییکه فرش های دستبافت دارای حساسیت بالایی هستند و از اهمیت بالایی نیز برخودارند، کارشناس شستشوی فرش های دستبافت که در قالیشویی حضور دارند، باید هر مرحله از کار شستشو که صورت میگیرد را تائید نمایند و اگر این تائیدیه صادر نشود مراحل باید مجددا انجام گیرد. معمولا کارشناس های شستشو راهنمایی های لازم در زمینه شستشو را به شویندگان و پرسنل قالیشویی ارائه میدهند. این راهنمایی ها شامل مواردی نظیر انتخاب مواد شوینده مناسب،بافت فرش، نوع و جنس نخ ها، بررسی کیفیت فرش و اینکه آیا ممکن است با شستشو، فرش دچار پارگی و یا تداخل رنگ و کمرنگ شدن شود و .. می باشد.