یکی از متداول ترین خدماتی که توسط قالیشویی ها ارائه میشود، شستشوی فرش ماشینی است. در دنیای امروز با توجه به آپارتمانی شدن منازل و نداشتن فضا برای شستشو، مردم ترجیح میدهند که کار را به متخصصین این کار بسپارند و در کوتاهترین زمان فرش ها را جمع و شسته شده و کاملا خشک و سالم تحویل بگیرند.
با پیشرفته شدن صنعت بسیاری از قالیشویی ها از دستگاه های جدید و به روز استفاده میکنند و با کمک پرسنل حرفه ای و مجرب در تمامی نقاط شهر خود به ارائه خدمات میپردازند.
در هنگام شستشو به موارد زیادی باید توجه نمود. در فرش های ماشینی توجه به جنس الیاف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از الیافی که در فرش های ماشینی به کار میرود میتوان به  آکریلیک، کرک و پشم اشاره نمود. هر کدام از این الیاف شرایط خاصی برای شستشو دارند.
اصولا قالیشویی ها به دو روش معمولی و اعلاشویی کار شستشوی فرش را انجام میدهند. البته تنها تفاوت این دو روش در مواد شوینده ای است که به کار برده میشود و در مراحل شستشو تفاوتی با یکدیگر ندارند.
قالیشویی با استفاده از پودرهای جاذب و بخار نیز از دیگر روش های شستشوی فرش است.
 

شستشوی فرش شامل چه مراحلی است؟

 
1) مورد بررسی قرار دادن فرش
2) غبارگیری فرش
3) تثبیت رنگ
4) انجام لکه برداری
5) شستشوی فرش
6) آبکشی نمودن فرش
7) خشک کردن
 

مورد بررسی قرار دادن فرش ماشینی

 
این کار به منظور بررسی آسیب های فرش انجام میشود. معمولا بررسی قبل از شستشو به این خاطر صورت میگیرد که هنگام شستشو آسیب بیشتری به فرش وارد نشود. از انواع ایراداتی که فرش میتواند داشته باشد، میتوان سوختگی، پارگی، پوسیدگی و لکه را نام برد.
 
 

انجام غبارگیری فرش ماشینی

 
غبارگیری فرش با توجه به جنس آن میتواند به صورت دستی یا ماشینی انجام شود. این مرحله اگر به روش مکانیزه انجام شود، از دستگاه های مکنده و دستگاه های ضربه زن استفاده میشود.
دستگاه های مکنده شبیه به جارو برقی هستند اما با قدرت مکش بیشتر، که این قدرت بسته به جنس و ضخامت فرش توسط پرسنل تنظیم می شود.
در دستگاه های ضربه زن، فرش درون محفظه دستگاه قرار می گیرد. این دستگاه با برس و محورهای پیستونی که دارد، ضربات متعددی به فرش وارد میکند تا غبارگیری انجام شود. مدل دیگری از این دستگاه با حرکت سریع دورانی خود فرش را از گرد و غبار پاک میسازد.
  
 

تثبیت رنگ فرش

 
تثبیت رنگ بیشتر برای فرش های دستباف و تزئینی در نظر گرفته می شود. چون این فرش ها به دلیل وجود الیاف و رنگ های طبیعی، احتمال تداخل رنگ بالایی دارند. به همین منظور از شوینده های گیاهی مخصوص برای پیشگیری از ورود آسیب های احتمالی به فرش استفاده می شود
  

لکه برداری از فرش

 
در لکه برداری باید به  نوع لکه و مدت زمان آن دقت شود. هر لکه ای شوینده و حلال مخصوص به خود را دارد. لکه برداری باید طوری انجام شود که در ضمن پاگ شدن لکه، آسیبی به رنگ و الیاف فرش وارد نشود.
 
 

روش و دستگاه های شستشوی فرش ماشینی

 
شستشوی فرش معمولا به دو صورت دستی و اتوماتیک انجام میشود. 
دستگاه های شستشوی دستی، کار را از طریق شستشوی ضربه ای انجام میدهند و اصولا برای شستن فرش های دستباف به کار برده میشوند.
دستگاه های شستشوی اتوماتیک، خود به به دو نوع ریلی و میزی تقسیم می شود. در شستشو با دستگاه ریلی فرش به صورت ثابت قرار گرفته و دستگاه شستشو با برس های استوانه ای شکل و دیسکی، شستشو را انجام می دهد. در روش شستشوی میزی برعکس روش قبلی، برس ها ثابت بوده و فرش توسط نقاله های خاصی زیر این برس ها حرکت می کند.
 
شستشوی فرش با دستگاه های اتوماتیک دارای 5 مرحله است که تمامی آنها به شکل خودکار انجام می شود.
 
- خیس کردن فرش
- جارو زدن
- شامپو و برس زدن
- شستشو با آب و برس
- شستشو با آب بدون برس
 
قالیشویی ها بعد از اینکه فرش را آبکشی نمودند، آنها را با دستگاه های مخصوص آبگیری کرده و خشک مینمایند و پس از آن فرش را به گرمخانه منتقل میکنند تا مرحله خشک شدن به طور کامل انجام شود.