انواع مختلفی از کفپوش ها وجود دارند که شما میتوانید با توجه به محل مورد نظرتان بهترین و مناسب ترین کفپوش را انتخاب نمایید. شاید شما هم مانند بسیاری دیگر از افراد در مورد انواع کفپوش و کارایی آنها اطلاعات کافی نداشته باشید. ما در این مقاله سعی کرده ایم تا شما را با این موارد بیشتر آشنا کنیم. 
 

کفپوش موکت

 
یکی از قدیمی ترین کفپوش ها که از دیرباز تا کنون مورد استفاده در منازل و سایر مکان ها قرار میگیرد، موکت میباشد. موکت تمام نقاط محل از جمله کف اتاق نشیمن، اتاق خواب و ... را میپوشاند. به هنگام خرید موکت باید به نکات بسیاری مانند جنس آن دقت کنید و اگر مساحت اتاقی که میخواهید با موکت بپوشانید کم است، بهتر است از موکت های ساده با رنگ روشن و پرزهای کوتاه استفاده نمایید.
 

کفپوش پارکت

 
پارکت ها جزو کفپوش های چوبی هستند که با زیبایی ظاهری خود، شکلی کلاسیک به محیط منزل یا محل کار شما می بخشند. پارکت ها در مدل ها، طرح ها و رنگ های گوناگون و با بافت چوبی مختلف و میزان سختی و ضخامت متفاوت تولید میشوند. از انواع پارکت میتوان بلوط، کاج و آلبالو را نام برد. اگر قصد استفاده از پارکت را دارید باید بدانید که پارکت ها مقاومتی در برابر آب و رطوبت نداشته و نیازمند مراقبت بسیار میباشند. اما اگر به هر دلیل این کفپوش را انتخاب کرده اید توجه داشته باشید که استفاده از پارکت در طبقه پایین ساختمان نیاز به نصب یک عایق ضد رطوبت در زیر آن دارد. البته این عدم مقاومت جزو معایب پارکت بوده و همین موجب گشته تا استقبال از آنها توسط مردم کاهش پیدا کند.
 

کفپوش لمینت

 
کفپوش های لمینت از الوارهای مصنوعی با روکش های طرح چوب ساخته میشوند. برای تولید لمینت چند لایه چوب HDF متراکم شده را توسط یک روکش طرح چوب میپوشانند که ضخامت آنها معمولا بین 6 تا 12 میلی متر می باشد. این ضخامت بسته به محلی دارد که کفپوش مورد استفاده قرار میگیرد و در مکان های پر رفت و آمد باید کفپوش هایی با ضخامت بیشتر نصب گردد. کفپوش لمینت مزایایی دارد که مهمترین آنها مقاومت آن در برابر تابش نور خورشید، قابلیت جا به جایی آسان و تعویض قسمت های مختلف آن به صورت جداگانه میباشد. 
اما این کفپوش ها نیز مانند موارد دیگر دارای معایبی هم هستند. عدم مقاومت کفپوش در برابر آب، ایجاد سر و صدا به هنگام راه رفتن، نفوذ آلودگی به کفپوش و در معرض خراشیدگی قرار گرفتن از معایب کفپوش های لمینت است. 
  

کفپوش وینیل یا PVC

 
کفپوش های pvc که به آنها کفپوش وینیل نیز گفته می شود، در طرح ها و رنگ های مختلف و با ضخامتی کم در ابعاد 90 و 15 سانتی متر تولید میشود. بر روی این کفپوش ها به منظور پیشگیری از سرخوردن اجسام بر روی آن، از محافظ های عاج دار استفاده می شود.
برخلاف کفپوش های دیگر، کفپوش pvc در برابر آب مقاوم بوده و به همین دلیل در مکان هایی مانند سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اما مقاومت این کفپوش ها فقط در برابر آب بوده و این قابلیت را در برابر نور آفتاب ندارد. اگر کفپوش pvc در برابر آفتاب قرار گیرد خواهید دید که پس از مدتی تغییر رنگ می دهد. همچنین این کفپوش ها هم مانند کفپوش های لمینت به راحتی خراشیده میشوند، پس مراقب باشید تا وسایل را روی آن نکشید. 
 

کفپوش سرامیک

 
از پرطرفدارترین کفپوش ها سرامیک است. از سرامیک به دلیل مقاومتی که در برابر آب دارد در پذیرایی و حتی آشپزخانه استفاده میشود. نظافت کفپوش سرامیک بسیار آسان بوده و تنها با یک دستمال نمدار میتوان آن را تمیز نمود. توجه داشته باشید که برای پاک کردن درزهای بین سرامیک ها میتوانید از مواد شوینده استفاده کنید اما مراقب باشید که مواد شوینده با خود سرامیک ها برخورد نکند.
 
 

کفپوش چوب پنبه

 
کفپوش های چوب پنبه ای مورد پسند افرادی است که دوست دار محیط زیست میباشند. کفپوش های چوب پنبه ای از پوست درخت ساخته میشوند اما در این فرآیند آسیبی به درخت وارد نمیشود. از مزایای این نوع از کفپوش ها عایق بودن در برابر صدا و گرما بوده به همین دلیل برای مکان هایی که سیستم گرمایشی از کف دارند مناسب نمی باشد. همچنین کفپوش های چوب پنبه ای مقاومتی در برابر خراشیدگی و نور آفتاب ندارد اما به دلیل ماندگاری و مقاومت بالا و ترمیم آسان، از قیمت بالایی نیز برخوردارند.
  

کدام نوع کفپوش برای مغازه مناسب است

 
به هنگام خرید کفپوش برای مغازه تان دقت کافی داشته باشید و سعی کنید کفپوشی را انتخاب نمایید که موجب جذب بیش از اندازه مشتریان نگردد و توجه آنها را از اجناس پرت نکند. به طور معمول برای مغازه ها به دلیل دوام، نصب آسان و تنوع از کفپوش هایی مانند سنگ یا پارکت استفاده می شود.
 

انتخاب پارکت مناسب برای منزل

 
برای منزل خود از پارکت هایی با رنگ تیره استفاده کنید تا آلودگی ها روی آن زیاد معلوم نشود اما اگر فضای منزل تان کوچک است پارکت هایی با رنگ های روشن و خطوط عمودی را انتخاب نمایید. همچنین میتوانید به منظور کلاسیک نمودن دکوراسیون منزل از پارکت های درزدار استفاده کنید. در ضمن برای محل های پر تردد پارکت هایی با ضخامت بیشتر تهیه کنید.
 

کفپوش مناسب برای راهرو

 
راهروها به دلیل اینکه مکان های پر رفت و آمدی هستند در معرض آلودگی بسیاری قرار میگیرند. پس استفاده از کفپوش هایی مانند لمینت، پارکت یا چوب پنبه که در برابر آلودگی  و آب مقاومتی ندارند اشتباه میباشد. اما اگر کفپوش مورد علاقه تان جزو این چند مورد است میتوانید با پهن کردن یک پادری بزرگ که تمام ورودی تا جاکفشی را بپوشاند از این مشکل جلوگیری نمایید. برای انتخاب کفپوش سرامیک هم این نکته را به خاطر داشته باشید که از سرامیک های با طرح شلوغ استفاده کنید تا کثیفی آن کمتر معلوم شود.