یکی از مهمترین بخش ها در دکوراسیون آشپزخانه، کابینت است. کابینت ها در زیبایی آشپزخانه بسیار تاثیرگذار بوده و جلوه ای خاص به آن ببخشند. کابینت آشپزخانه در شکل و طرح های مختلف و با جنس های متفاوت ساخته میشوند و انتخاب را برای افراد با سلیقه های گوناگون آسان میکنند. برای خرید کابینت تنها به زیبایی آن توجه نکنید، بلکه جنس آن، مناسب بودن آن برای آشپزخانه تان و ... را نیز در نظر بگیرید. برای آشنا شدن با انواع کابینت های آشپزخانه با ما همراه باشید و ادامه مطلب را از دست ندهید.
 

کابینت های فلزی

 
امروزه و با توجه به تنوع بسیار در جنس و مدل های کابینت، کابینت های فلزی کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و تنها آن دسته از کابینت های فلزی هنوز طرفدار دارند که از جنس استیل بوده و از ظاهری شیک و مدرن برخوردار هستند. کابینت های فلزی نسبت به سایر کابینت ها قیمت پایین تری دارند و همین مورد باعث شده که در اکثر موارد بدنه و اسکلت کابینت ها از فلز ساخته شود. به طور مثال بسیاری از افراد برای اینکه هزینه کمتری را صرف این کار کنند، اسکلت کابینت را از نوع فلز انتخاب کرده و برای درب های آن به سراغ جنس ام دی اف و یا موارد دیگر میروند. قیمت پایین کابینت فلزی میتواند جزو محاسن آن محسوب گردد. اما معایبی نیز دارد که از میان آنها میتوان به زنگ زدگی و پوسیدگی بر اثر قرار گیری در رطوبت و نیاز به رنگ آمیزی مجدد پس از مدتی اشاره نمود. 
 

کابینت های تمام چوبی

 
این مدل از کابینت ها شکل ظاهری بسیار زیبایی دارند. زمان آماده سازی، ساخت و نصب آنها معمولا طولانی مدت بوده و هزینه بسیار بالایی را در پی دارد. افرادی که علاقمند به ایجاد طرح روستیک در منزل خود هستند، میتوانند از کابینت های تمام چوب استفاده کنند. در دکوراسیون های کلاسیک از این مدل استفاده بسیاری میشود که موجب ایجاد جلوه ای زیبا و خیره کننده در محیط میگردد.
 

کابینت های ام دی اف

 
یکی از انواع کابینت ها که از ضایعات دور ریختنی دیگر چوب ها ساخته میشود و این قابلیت را دارد که رنگ و شکل های متنوعی به خود بگیرد، کابینت ام دی اف است. کابینت های ام دی اف با هر سبک خانه ای هماهنگ شده و به آشپزخانه زیبایی میبخشد. یکی از پرطرفدارترین مدل های کابینت، ام دی اف است. ام دی اف مقاومت نسبتا بالایی در برابر رطوبت دارد و دچار آسیب دیدگی نمیگردد. برای مکان هایی که رطوبت محیط آشپزخانه به هنگام آشپزی بالا میرود این نوع از کابینت پیشنهاد میشود. جنس خوب ام دی اف که علاوه بر رطوبت در برابر حرارت نیز مقاوم بوده و عایقی مناسب در برابر صدا می باشد، باعث شده که علاوه بر کابینت های آشپزخانه از آن در مواردی دیگر نظیر ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کف سازی اتاق‌ها نیز استفاده شود.
 

کابینت های هایگلاس

 
هایگلاس به گونه ای از ام دی اف گفته میشود. کابینت های هایگلاس از زیبایی بالایی برخوردار هستند و به دلیل سطح براقی که دارند جلوه ای خاص به محیط آشپزخانه میبخشند. قیمت کابینت های هایگلاس نسبت به کابینت های ام دی اف بالاتر بوده و در رنگ آمیزی هم دارای ترکیبات متفاوت و متنوعی هستند. برخی بر این باورند که کابینت های هایگلاس خط و خش می گیرد اما چنین موردی ثابت نشده و این موضوع صحت ندارد. رنگ های تیره مانند رنگ مشکی در این مدل به دلیل سطح براقی که دارد اثر انگشت بر روی خود را به خوبی نشان میدهد اما پاکسازی آنها نیز به راحتی انجام می گیرد.
 

کابینت های پی وی سی

 
کابینت های تمام پی وی سی با ام دی اف های روکش پی وی سی تفاوت داشته و معمولا از مدل تمام پی وی سی کمتر استفاده میشود. این مدل در طرح ها و رنگ های گوناگون و متنوعی ساخته شده و در واقع این نوع از کابینت مصنوعی است. مدل تمام پی وی سی مزیت های فراوانی نسبت به کابینت های چوبی دارد. از جمله این مزایا میتوان، نگهداری آسانتر، ساخت و نصب سریعتر و هزینه کمتر را نام برد.