ارتودنسی ثابت و متحرک دندان

 
وجود دندان های نامرتب در دهان همواره باعث به وجود مشکلاتی برای افراد میگردد. برخی از مهمترین این مشکلات نظیر درد در قسمت های مختلف دندان ها و ظاهری نامناسب میباشد. بهترین راه حل برای رفع این مسائل استفاده از روش درمانی ارتودنسی است. ارتودنسی از ترکیب دو کلمه ارتو و دنسی به وجود آمده که به معنای صاف و مرتی نمودن دندان است. این روش درمانی از پراهمیت ترین زیر شاخه های دندانپزشکی بوده که به برطرف نمودن عدم تقارن و بی نظمی دندان ها پرداخته و موجب میگردد تا آنها در یک مکان منظم در کنار یکدیگر قرار گیرند.
 

مزایا و معایب ارتودنسی متحرک چیست؟

 
روش درمانی ارتودنسی متحرک نیز مانند سایر روش ها دارای مزایا و معایبی میباشد که لازم است بیمار پیش از انتخاب آن در موردش اطلاعات کافی داشته باشد. در اینجا برخی از مزایا و معایب ارتودنسی متحرک به منظور افزایش اطلاعات شما آورده شده است:
 

مزایا :

 
استفاده از این روش دوره درمانی کوتاهی داشته و بیمار در کمترین زمان ممکن نتیجه مطلوب خود را کسب مینماید. همچنین نیازی به مراقبت طولانی مدت از بریس های متحرک نیست و بیمار این امکان را دارد که در استفاده یا جایگزینی بریس ها، راحتی و آزادی بیشتری داشته باشد. افرادی که دندان های خود را ارتودنسی میکنند به دلیل احساس درد فراوان به هنگام غذا خوردن دچار مشکل هستند اما ارتودنسی متحرک این مسئله را حل نموده چون بیمار میتواند در زمان غذا خوردن آنها را از دهان خود خارج کنند.
بیمارانی که از این روش استفاده میکنند باید به خاطر داشته باشند که بهداشت دندان و دهان را به خوبی رعایت کنند تا از بروز بیماری های لثه جلوگیری نموده و سلامت دندان های خود را حفظ نمایند. 
برای عده ای دیگر از افراد که نمیتوانند وسیله ای را در بدن خود تحمل کنند، ارتودنسی متحرک مناسب است زیرا در صورت استفاده از بریس های ثابت به طور قطع به مشکل بر خواهند خورد. اما بریس های متحرک را می توان در هر زمان جدا کرد. 
 

معایب :

 
از بزرگترین معایبی که این روش دارد میتوان به از بین رفتن سریع موادی که برای ارتودنسی تهیه شده اند اشاره نمود که درسرهای زیادی برای بیمار به همراه دارد و فرد مجبور است هر بار آنها را دوباره تعویض کند تا به دندان هایش آسیب نرسد.
دردی که در زمان شروع ارتودنسی به بیمار وارد میشود در ارتودنسی متحرک بیشتر از ارتودنسی ثابت است و این موضوع میتواند باعث ناراحتی بیمار گردد که البته شدت درد را میتوان به وسیله مسکن کاهش داد.
بریس های متحرک محدودیت بیشتری در تشکیل دهان و دندان دارند. این کار را نمی توان برای دندان ها انجام داد به همین دلیل امکان سفارش این نوع از بریس ها وجود ندارد. یکی دیگر از معایب ارتودنسی متحرک نیز این است که این روش کمکی به ریشه دندان ها نمیکند.  
 

مزایا و معایب ارتودنسی ثابت چیست؟

 
اگر قصد انجام ارتودنسی را دارید و روش ارتودنسی ثابت را انتخاب نموده اید، بهتر است پیش از شروع درمان در موردی این روش تحقیق کرده و اطلاعات لازمه در خصوص مزایا و معایب آن را به دست آورید: 
 

مزایا:

 
برترین مزیت این روش کمک به دندان ها برای صاف و مرتب شدن است. ارتودنسی ثابت علاوه بر  صاف نمودن دندان ها و بخشیدن ظاهر زیبا به آنها دارای مزایای دیگری از جمله پیشگیری از بیماری های لثه میباشد. انجام ارتودنسی ثابت به طور معمول تحت آرام بخشی یا جراحی انجام میگردد، پس در صورتیکه بیمار به دلایل مختلی نظیر استرس نتواند پزشک را همراهی کند،می توان این نوع از ارتودنسی را به خوبی بر روی فرد انجام داد. این روش امکان جابجایی ندارد و به صورت همیشگی بر روی دندان وجود دارد. همین امر موجب میگردد تا به تعویض بریس ها نیازی نباشد. ارتودنسی ثابت کمترین آسیب و صدمه را به بیمار وارد میکند و دندان ها در این روش آسیب کمتری می بینند که شاید این یکی از بزرگترین مزیت های این روش باشد.
 
 

معایب :

 
این روش نیز همانند سایر دیگر روش های موجود دارای معایبی است. یکی از این معایب دوره بسیار طولانی مدت درمان است. علاوه بر تحمل طولانی مدت براکت ها، بیمار باید مرتبا نزد پزشک مراجعه کند تا دندان ها بررسی شده و دچار تغییر رنگ و آسیب دیدگی نگردند.
با وجود ارتودنسی ثابت در دهان خوردن غذا کمی دشوار میشود و با احساس درد همراه است. همچنین ممکن است بریس ها و سیم های دندان به اندازه کافی مقاومت نداشته باشند، از این رو باید در مراقبت و نگهداری از آنها دقت بسیاری به خرج داد. بریس های ثابت مانع از راحت صحبت کردن فرد در اوایل دوره درمان میشود که ممکن است این امر برای برخی از افراد غیر قابل تحمل باشد.