تمامی زوج هایی که در رابطه هستند میتوانند از مشاوره زوج درمانی استفاده کنند. این مشاوره با هدف بهبود رابطه میان زوجین انجام میگیرد و به آنها کمک میکند تا برای ادامه رابطه شان تصمیم بگیرند. مشاوره زوج درمانی معمولا طی چند جلسه برگزار گشته و به مسائلی مانند ایجاد مهارت های ارتباطی، شناسایی اهداف زندگی، مسئولیت های رابطه، خیانت، مشکلات مالی، بیماری، سایر تغییرات زندگی و در کل روانشناسی اختلاف زن و شوهر میپردازد. اینکه تعداد جلسات به چه صورت باشد و چه مدت به طول بی انجامد به سطح پریشانی رابطه بستگی دارد. 
 برای اینکه از مشاوره بهترین نتیجه را بگیرید باید پیش از اینکه مشکلاتتان وسعت پیدا نکرده و بزرگ نشده اند، نزد مشاور مراجعه کنید. مشاور میتواند به شما کمک کند تا چرخه های منفی را قطع کنید، آن چه را که باعث ایجاد اختلاف و فاصله می شود، کشف کنید و ارتباطی را که ممکن است احساس ضعف کند، بازیابی کنید.
اگر در رابطه تان مواردی را که برایتان نام میبریم مشاهده نمودید، حتما از یک زوج درمانگر راهنمایی و مشاوره بخواهید:
- فکر میکنید که دیگر حس عشقی در شما وجود ندارد.
- میزان کیفیت رابطه جسمی و جنسی شما کاهش یافته است.
- نمیتوانید به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنید.
- در رابطه تان خیانت به یکدیگر به وجود آمده.
- مرتبا با یکدیگر در حال بحث و جدل هستید. 
- تصمیم به طلاق و جدایی گرفته اید.
- بین شما و طرف مقابلتان اعتماد از بین رفته است.
- بدون این که دلیل آن را بدانید، حس می کنید که رابطه شما دیگر درست نیست
- نمیتوانید رازهایتان را با شریکتان در میان بگذارید.
- رابطه میان تان دچار تغییرات بزرگی شده است.
- رابطه شما درگیر الگوهای منفی شده است.
- از لحاظ عاطفی صمیمیت بین شما و طرف مقابل تان کاهش پیدا کرده است.
 
در صورتیکه حس کردید چند مورد و یا حتی یکی از موارد فوق در رابطه تان وجود دارد، باید فورا به یک مرکز مشاوره مراجعه نموده و از کمک های مشاور زوج درمانی بهره گیرید. 
مشاور میتواند در تمام مراحل ازدواج تان، شما را راهنمایی کند و از قبل از ازدواج تا بعد از آن در کنار شما باشد. اگر پس از شروع رابطه گاهی به مشاور مراجعه کنید، همواره رابطه شما در مسیر درست خود نگه داشته شده و هیچ گاه به جاهای باریک نمی رسد که بخواهید از ریشه های عمیق ، آن را ترمیم نمایید.
 

مشاور زوج درمانی به چه کسی گفته میشود؟

 
افرادی که متخصص ازدواج و خانواده میباشند در زمینه روابط افراد فعالیت مینمایند. دقت داشته باشید که به هنگام انتخاب مشاور، شخصی را برگزینید که دارای ویژگی های زیر باشد:
 
در سازندگی روابط افراد تخصص کافی داشته باشد:
 
معمولا مشاوران با افراد به طور منظم کار می کنند و برای اینکه نتیجه موثری بگیرند باید بتوانند روابط معتمدی برقرار کنند. مشاور باید از کار و تعامل با مردم لذت برده و برای تشخیص و درمان افراد، زوج ها و خانواده ها نیز روابط سازنده ای برقرار کند.
 
در حل مسائل متخصص باشد:
 
شناسایی علائم و کمک به مراجعان در حل مشکلات مربوط به رفتار، عواطف، فرآیندهای شناختی و رابطه ای از جمله مواردی است که مشاور باید انجام دهد. برای اینکه مشاور بتواند مشکلات میان زوجین را حل نماید، به دانش کامل نظریه سیستم های خانواده و تحقیقات مرتبط با تفکر انتقادی و مهارت های بالینی بسیار پیشرفته نیاز دارد.
 
تخصص کافی برای درک تفاوت های فرهنگی:
 
با توجه به اینکه مسائل گوناگون در جامعه  دارای تنوع میباشد، مشاور باید در درک مسائل مربوط به تنوع افراد، از جمله فرهنگ، قومیت، جنسیت، ملیت، نژاد، دین، گرایش جنسی و … توانایی کافی داشته باشد. 
 
داشتن اخلاق حرفه ای:
 
یک مشاور خوب، روابطی موثق و اخلاقی با مراجعان خود برقرار میکند و برای برقراری این ارتباط باید از محرمانه بودن و مسئولیت های قانونی و تعهدات مربوط به اقدامات بالینی و تحقیقات، آگاهی داشته باشد.
 
دارا بودن مجوز:
 
داشتن مجوز برای مشاور امر بسیار مهمی است. مشاورانی که در زمینه زوج درمانی فعالیت میکنند باید حداقل مدرک کارشناسی ارشد داشته و دارای حدودا دو سال تجربه بالینی تحت نظارت پس از فارغ التحصیلی باشند.