برای شروع یادگیری موسیقی در کنار انتخاب سن مناسب برای آموزش موسیقی، انتخاب آموزشگاه موسیقی بسیار مهم میباشد. اگر قصد دارید که وارد این حرفه شوید باید یک آموزشگاه معتبر با کادری مجرب را برگزینید. در انتخاب آموزشگاه موارد مهمی را در نظر داشته باشید و با بررسی آنها برای این عمل اقدام نمایید. 
در ادامه شما را با نکاتی که برای انتخاب آموزشگاه بسیار مهم است، آشنا میسازیم:
  

1) مکان آموزشگاه موسیقی

 
یکی از مواردی که  باید پیش از ثبت نام به آن توجه داشته باشید، مکان مناسب آموزشگاه موسیقی است. بهتر است آموزشگاهی را انتخاب نمایید که به محل زندگی تان نزدیک باشد تا برای تردد و شرکت در جلساتی که ممکن است چند روز در هفته برگزار گردد، دچار مشکل نشوید. به جز مسئله رفت و آمد موردی که باعث میشود شما آموزشگاه نزدیک به منزلتان را انتخاب کنید، حمل سازها و ابزارهای سنگین موسیقی است. این موارد موجب میگردد تا مکان آموزشگاه از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
 

۲) برنامه ریزی مناسب برای کلاس های 

 
مورد بعدی که در انتخاب آموزشگاه موسیقی مهم میباشد، تطابق برنامه های آموزشگاه با خواسته های شما است. هر کدام از موسسات و آموزشگاه ها برای هنرجویان خود برنامه های منحصر به فردی را در نظر میگیرند و این شما هستید که باید از میان آنها مناسب تربن گزینه را برگزینید. برای اینکه اطلاعات بیشتری از آموزشگاه ها کسب نمایید میتوانید سوالاتی نظیر: چه برنامه های موسیقی را ارائه می دهید؟ ثبت نام نیاز به مدارک خاصی دارد؟ آیا می توان برای آشنایی با ساز در یکی از جلسات کلاس شرکت کرد؟ آیا ثبت نام  به صورت قسطی امکان پذیر است؟ کلاس ها با چه تعداد هنرجو برگزار میشود؟ و ... را از آنها بپرسید.
 

۳) دیدار با استاد آموزشگاه

 
شخصی که به عنوان استاد آموزش شما را برعهده میگیرد، نقش پررنگ و بسیار مهمی را در یادگیری تان دارد. خوب است قبل از آنکه ثبت نام را انجام دهید، با استادی که در آموزشگاه مورد نظرتان تدریس میکند دیدار داشته باشید. ارتباط با استاد و مطرح نمودن سوالات و درخواست هایتان باعث میشود که رابطه خوبی میان شما و او ایجاد گردد و از این طریق بتوانید شناخت بیشتری نسیت به او پیدا کنید.
 

۴) چگونگی عملکرد شما و بازخورد استاد

 
شما باید آموزشگاهی را انتخاب نمایید که بتواند تمرینات گوناگون و متنوعی به شما ارائه دهد و در هر جلسه به شما فیدبک بدهد. اصلی ترین فاکتور در یادگیری موسیقی، تمرین است و این وظیفه استاد است که شما را در این راه همراهی کند. اگر شما عملکرد مناسبی نداشته و استاد نیز بازخوردی نسبت به شما ارائه ندهد، باید بدانید که مسیر انتخابی تان اشتباه بوده و باید آموزشگاه تان را تغییر دهید.

۵) کلاس خصوصی، حضوری یا آنلاین؟

 
انتخاب نوع برگزاری کلاس موسیقی و شرکت در آن بستگی به سبک زندگی شما دارد. برخی تصور میکنند که کلاس های آنلاین هزینه کمتری دارد اما این مورد را نیز باید در نظر داشت که ممکن است در یادگیری از طریق این روش موفق نبوده و تاثیری نداشته باشد. پس حتما پیش از انتخاب نوع کلاس با مشاوران موسیقی در آموزشگاه مشورت نمایید.
 

۶) تعداد هنرجویان کلاس

 
تعداد افراد حاضر در کلاس ها نیز دیگر موردی است که باید به آن توجه کنید. معمولا در کلاس هایی که تعداد هنرجو بیشتر است، استاد زمان زیادی برای رسیدگی به کار تک به تک هنرجویان را نداشته و فقط به مرور درس های تئوری یا عملی میپردازد. اما شرکت در کلاس هایی با جمعیت 5 تا 7 نفره که میزان استاندارد است، از نظر زمانی برایتان  به صرفه تر خواهد بود.
 

نتیجه گیری

 
ما در این مقاله سعی کردیم تا مهمترین معیارها و فاکتورهایی که برای انتخاب یک آموزشگاه موسیقی خوب لازم است را برای شما بازگو نماییم. قطعا با در نظر گرفتن موارد ذکر شده متوجه شده اید که انتخاب درست آموزشگاه موسیقی چقدر در آینده شما تاثیرگذار است. در نتیجه بهترین کار این است که پیش از ثبت نام در کلاس موسیقی حتما با مشاوران موسسه ارتباط برقرار کرده و با مطرح کردن پرسش های مناسب، اطلاعات خود را تکمیل نمایید.